Lindome tunneln

Publicerad den 18 april, 2013 i Arrangemang, Filmer, Mediearkiv, Viktiga händelser | Kommentera


Lindomes gångtunnel är färdigmålad sedan en tid tillbaka och nu finns det även en film som ni gärna får kika på!

Aldrig igen!

Publicerad den 12 januari, 2012 i Filmer, Mediearkiv | Kommentera

Här kan ni titta på vår film, Aldrig igen!

Filmen är en dokumentärfilm som är ett samtal mellan Ellinor från Lindomeprojektet, Sara från Kålleredprojektet och Friedrich Hilliges från Kållered. Samtalet handlar om nazismen nu & då. Friedrich satt i koncentrationsläger men lyckades överleva och flydde till Sverige som ung. Vi diskuterar bland annat vem som har ansvar, hur rasismen ser ut idag och varför det överhuvudtaget finns. Vi visar även hur vi i Lindomeprojektet arbetar mot främlingsfientlighet genom dokumentation av rasistiskt klotter. Till vår hjälp har ARF fixat så vi haft filmaren Tove Rosander som har hjälpt oss med inspelningen och klippningen av filmen. Titta och inspireras! 🙂

Vår film har visats i samband med utställningar på biblioteken i Lindome och Kållered samt på statshuset i Mölndal. Den har även visats för politikerna i kommunstyrelsen.

 

Graffitiworkshop

Publicerad den i Filmer, Mediearkiv | Kommentera

Den tredje november 2011 släckte vi törsten på alla graffitisugna ungdomar i Lindome. Vi samlades på Lindomegården där vi packade och åkte iväg till Lindevi. Graffitikonstnären Jonathan Josefsson pratade om graffiti och dess speciella förmåga att framföra budskap. Han beskrev processen från skiss till färdigt mästerverk. Sedan var det bara att sätta igång, vi började med att skissa upp vad vi ville måla. Charlotte och Mikaela från Lindomeprojektet var på plats, tillsammans med ungdomar från hela Lindome.