Dörrknackning

Publicerad den 15 maj, 2014 i Miljö | Kommentera

Torsdagen den 24:e april var Lisa Elgeskog och Pauline Mattsson från Lindomeprojektet tillsammans med två miljöupplysare, Oskar Karlsson och Linda Helgstedt från Mölndals kommun och knackade dörr i Förbos bostadsområden Dotegården och Smörkullegården. Syftet med dörrknackningen var att öka medvetenheten om kompostering bland Förbos boenden. Vi värnar om miljön och uppmanade alla som har tid och lust att börja kompostera. Vi upplyste även om att man kan hämta ut en komposteringsnyckel hos Förbo för att börja kompostera själv.

Dörrknackningen var lyckad då många öppnade och tog till sig det vi sa, dock så hann vi inte gå runt till alla. Det var många som vi pratade med som redan hade en nyckel och komposterade. Vi fick även synpunkter där boenden påpekade att det skulle vara bra med större luckor på sopcontainern, då det skulle underlätta att kasta in skräp då. De tror även att små inkast kan vara en anledning till varför folk lägger skräp på marken, då det är för jobbigt att trycka in skräpet. En kvinna sa även att det hade varit bra om det som står vid sopinkasten är på flera språk, då många i området kommer från andra länder och inte kan svenska.

IMG_1089

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *